Badderen in Nanjing
Door: reneevanliempt
Blijf op de hoogte en volg Renée
22 November 2010 | China, Shanghai
Op verzoek van velen, heb ik tijd vrijgemaakt om een nieuw verhaaltje te typen.
Ik heb het de afgelopen weken erg druk gehad met stage en de weekenden.
Te beginnen met stage, afgelopen week zijn de docenten uit Maastricht op bezoek geweest. Ik kreeg goede feedback van mijn supervisor en hij wilde dat ik ook naar andere afdelingen in het hotel zou gaan omdat dat beter voor mij zou zijn. Ik kan namelijk al vrij veel achter de front office en daar ligt geen uitdaging meer voor mij. Dus binnenkort ga ik werken bij de housekeeping en de Reservation Office. Wat wel leuk is om te vertellen (weet niet of ik het al verteld heb…) is dat er 1 collegaatje is die terwijl ik iets aan het doen was, naar mij toe kwam met de vraag: Rini, how may I help you? Waarop mijn reactie was, huh help me? Bleek dus dat ik haar moest helpen. Haar Engels is namelijk niet goed (Goh :p) en ze begreep de gast niet en de gast begreep haar niet. Nu komt ze dus vaker naar mij toe met die vraag.
Verder heb ik een aantal weken geleden ook mijn eigen check out code gekregen. Nu kan ik dus ook zelf gasten uitchecken. Heb ik toch weer wat meer te doen tijdens de ochtend shifts!
Verder zijn we nog een weekendje naar Nanjing geweest. Dat was heel leuk. Erst gingen we met de snelle trein naar Nanjing, om vervolgens in te checken in het hotel: Holiday Inn Aquacity. In dit hotel konden we slapen voor staff rate omdat Megan, Jelmer en Roxy bij een Holiday Inn hotel stagelopen. De staff rate was 22euro per kamer dus 11 euro p.p., daar hoef je het dus niet om te laten!
Vervolgens zijn we richting het meer gegaan om daarna met de skilift omhoog, een berg op te gaan. En jawel, ook ik ging mee in de skilift. Zeer oud en verroest, maar ik heb het gedaan Op de berg stond een enorm boeda beeld. Waar wij allemaal opgingen zitten, op z’n buik, hoofd, armen, you name it! Eerst dacht ik dat de Chinezen dat niet zou zouden appreciëren, dat is het zelfde als wanneer mensen op Jezus of Maria zouden gaan zitten. Maar uiteindelijk bleken we ware trendsetters te zijn. Want er stond al gauw een rijtje Chinezen klaar om ook op boeda op de foto te gaan. De reden dat we de berg op waren gegaan was omdat we op zoek waren naar één of ander Mausoleum. Die hebben we niet kunnen vinden, dus konden we weer de saaie rit van 20/30 minuten met de skilift naar beneden maken. Het was namelijk vrij mistig en er was dus niet heel te zien.
Daarna zijn we gaan eten in een chinees restaurant. Hebben we eend besteld in 3 manieren. Dus wij dachten dan moet je een manier kiezen. En aangezien niemand vroeg welke manier wij wouden, gingen we er maar van uit dat de bediening voor ons had gekozen daar hun Engels niet van het niveau was om ons de 3 verschillende manieren eend uit te leggen. Uiteindelijk kregen we pannenkoekjes met eend. Echt heel lekker. Toen we eigenlijk klaar waren met eten en iedereen vol zat kwam er een soep met eend op tafel (manier 2). En manier 3 hebben we op 1 of andere manie nooit op tafel gezien.
Hierna zijn we terug naar het hotel gekeerd om vervolgens te gaan KTV’en en daarna hebben we het nachtleven van Nanjing onveilig gemaakt.
Zondag gingen we naar één of andere tempel, die uiteindelijk zeker de moeite niet waard was. We hebben ondertussen namelijk al verschillende tempels gezien, en als je er 1 gezien hebt dan heb je ze dus allemaal gezien. Daarom zijn Roxy, Susanne en ik daarna richting de hotsprings gegaan. Omdat we dachten dat het mausoleum waarschijnlijk van dezelfde “Indrukwekkendheid” zou zijn als de tempel.
Het was ruim een uur met de taxi naar de hotsprings, maar het was echt een succes. Er waren ik weet niet hoeveel verschillende baden. Houten baden, stenenbaden, een modderbad (waar we helaas niet genoeg tijd voor hadden), een theebad, een bloemenbad, een bad met visjes etc. Na lekker gebadderd te hebben werd het tijd om terug te gaan richting Nanjing om daar de rest te ontmoeten voor het diner en terug te keren naar Shanghai.
Verder ben ik afgelopen weekend zaterdags naar Susanne geweest. Haar hotel ligt in Pudong. We zijn naar een shopping mall geweest met echte Chinese winkeltjes. Ik heb er echt een heel leuk shirtje gekocht. Daarna gingen we opzoek naar de massagesalon waar je voor 88 rmb 90 minuten massage zou kunne krijgen. Dus wij de aanwijzingen van een collegaatje van Suus opvolgen. Achter de Century Mart door de koffiezaak. Dus wij die koffiezaak in. En daar kon je niet echt doorheen naar achteren of zo. Dus wij dat collegaatje gebeld. Zij ze wacht daar. Komt er een jongen van de conciërge van Suus haar hotel op z’n scootertje aan om on de weg te wijzen, echt heel lief! Bleek dus dat je na het koffiezaakje de eerste straat links moest. Dus konden wij onze weg vervolgen. We zijn nog naar Holland Village , Kattenbroek in China gelopen, dat is een wijk helemaal in Nederlandse stijl. Uiteindelijk hebben we de massagesalon gevonden en hebben we kunnen genieten van een heerlijke massage. Daarna zijn we gaan hotpotten op peoples square met Roxy om daarna naar de nieuwe Harry Potter film te gaan. Zondag zijn we naar de fake en taylor market geweest om vervolgens te gaan eten bij onze favoriete Italiaan in Puxi.
Komend weekend ga ik zaterdag weer naar Suus, we zijn er namelijk achter gekomen dat een voetmassage van 60 minuten maar 49 RMB (= 5/6 euro) kost. En we gaan Holland village verkennen.
Het weekend van 10 december gaan we met z’n tienen naar Beijing voor 4 dagen.
Nog genoeg leuks in het vooruitzicht dus!
Hele dikke kus en veel liefs uit Shanghai,
Zia Jian!
22 November 2010 - 08:24
Sander Van Liempt:
Bedankt voor je kaart, ook namens mijn ouders en Sharon. Maak af en toe maar tijd vrij voor je verhalen, ik vind het leuk om je updates te lezen! Succes daar! X -
22 November 2010 - 09:57
Oma Mimi:
Wat leuk om weer iets te lezen van jou avonturen ,in gedachten beleef ik ze mee.Zeker over al die baden en massage's ,ik heb ook eens zo'n vacantie gemaakt naar Roemenie ja dat is geweldig ,dus meisje geniet ervan .En wat je nog tegoed hebt en gaat doen ,en dat ze hulp aan jou komen vragen ,je gaat met sprongen vooruit ,Geweldig wat een leerschool .
Ook bedankt voor de kaart uit China ,hij heeft de eren plaats zo leuk vindt ik het ,uit China niet naast de deur toch .
Lieve meid geniet ze ,dikke knuffff en kussss oma Mimi
22 November 2010 - 10:02
Mama:
Ha, eindelijk weer wat leesvoer! ;-)
Fijn dat je wat meer uitdaging gaat krijgen.
Dikke X en knuffel -
22 November 2010 - 17:33
Suus:
Wat is KTV-en nou weer?? En dus toch naar HP geweest, fijn!
En inderdaad meer tijd maken voor verhalen hoor (ook al weet ik het meeste al van te voren, nog steeds leuk om te lezen)
Kus -
22 November 2010 - 23:54
Ome Ben:
Aller eerst bedankt voor je kaart, die gewoon met de post verstuurd is. Het is leuk om je reis en stage verslagen te lezen. van uit Shanghai. Heb je die chineese collega nog goed kunnen helpen met het probleem dat ze met een gast had. Hoe gaat het met het geven van engelse les, aan je collega's wie is eigenlijk Suus is dat Susan neem ik aan,Wat is KTV -
23 November 2010 - 14:55
Kirste:
super leuk verhaal lieverd!
We skypen snel weer :D
xx -
21 December 2010 - 12:27
Oma Mimi:
Hallo SCHAT ,
Ik zat aan je te denken toen de mail binnen kwam ,ik dacht ga direckt een mail aan Renee sturen ,vragen hoe het gaat ,dat gaat wel daar ,wat een belevenissen weer ,mooi wat je allemaal ziet ,bij het graf van Mao ,en de chinese muur ,prachtig .
Je beschrijft het ook allemaal goed ,ook al een bijdehandje ,al mijn kleindochters ,wat een bijde handen meiden .
Leuke foto's ook .jij ook fijne kerst vrije dagen ,en geniet ze .
Doei dikke knufff en kusss oma Mimi -
23 December 2010 - 15:01
Pappa:
wederom een mooi verhaal, ik lees van voor naar achteren en terug want ik heb nu jou site gevonden. en lees ik alles even door
werderom erg mooi geschreven, is het spul van Natasja aangekomen leuk he die kleine dingetjes ik vond het een geweldig idee om zo Nederland bij jou langs te brengen.
geniet de dagen daar en bekijk wat je kunt het is een mooi land en als het even kan kom ik die kant op ff wat geld verzamelen, kan nog ff duren.
liefs en knuffel