Engelse test en levende garnalen...
Door: reneevanliempt
Blijf op de hoogte en volg Renée
19 September 2010 | China, Shanghai
Ni Hao,
Er is weer een week voorbij en ik heb weer een hoop meegemaakt.
Afgelopen maandag begonnen we weer met onze diensten van 15:00 tot 23:30. Woensdag gaven we echter van 15:15 tot 17:00 toelatingstesten voor het personeel in verband met de Engelse cursussen die we vanaf oktober gaan geven. De Test duurt tussen de 5 en 10 minuten. En de eerste vraag: ‘Can you introduce yourself to us?’ wordt toch echt als zeer moeilijk beschouwd. Dus wanneer de chinees tegenover ons na het horen van deze vraag een beetje scheef gaat kijken vragen we maar: “What is your name?”. Meestal verschijnt er dan een glimlach op het gezicht en geven ze antwoord door hun Chinese naam te geven. Waarop ze de vraag krijgen: In English?. Die vraag wordt opgevolgd met de vraag: “In which department are you working?” Wat ook niet tot de makkelijkste vragen behoord aan de antwoorden en gezichten te zien. Hierna krijgen ze een dialoog te horen tussen een medewerker van een hotel en een gast. De bedoeling was dat we daarna vragen zouden stellen. Maar al gauw kwamen we erachter dat we met antwoorden als: Yes,no, 1, coffee, niet zoveel konden. Dus bedachten we om ze na het horen van de dialoog een korte samenvatting te laten vertellen. De meeste vertellen dan het 1 of ander (niet altijd het juiste) maar dan horen we wel hoe hun Engels is. Anderen komen er makkelijk van af door te zeggen: It is about check-in!.
Deze testen hebben we ook nog donderdag en vrijdag gedaan. Woensdag werden we ook opgebeld dat onze op maat gemaakte pakken (eindelijk) klaar zouden zijn. Dus wij, vol goede moed op weg naar de kledingafdeling. Pakken passen, was mijn colbertje niet alleen wat aan de ruime kant, hij kwam ook tot op mijn knieën. Dus, morgen worden we opnieuw opgemeten door de kleermaker voor de aanpassingen en dan hopen we woensdag over de pakken te beschikken.
Donderdag waren we nog geen drie kwartier aan het werk (na de Engelse testen) of er werd ons medegedeeld dat we ons mochten gaan omkleden om mee uit eten te gaan met de departement. We wisten niet precies wat voor etentje het was, maar toen we daar aankwamen, kwamen we erachter dat het een personeelsuitje/dinertje was. Super gezellig, met ongeveer 15 collega’s. Wat minder waren de gerechten die op tafel kwamen te staan: Eendentong, lever, tofu die naar stront rook en smaakte zoals ie rook , levende garnalen. En jawel die garnalen hebben we allebei geprobeerd! Raar, maar niet eens zo heel vies. Ik begrijp dat het moeilijk voor te stellen is :).
Zaterdag had ik een dagje voor mezelf, Stefanie was vrijdagavond richting de stad gegaan en ik koos ervoor om lekker niets te doen. Na lekker te hebben uitgeslapen ben ik richting de Carrefour geweest, waar ik fruit en andere boodschapjes heb gehaald. Daarna heb ik in het hotel een massage genomen heb ik de dag afgesloten met een marathon prisonbreak! Zondag hadden we om 1 uur afgesproken bij de taylormarket. Mijn jas is echt mooi geworden en ik ben er super blij mee. Het op maat laten maken van kleding is helaas een beetje verslavend. Dus a.s. zondag (als de stufi binnen is) gaan Anna, Roxy en ik waarschijnlijk een leren jack op maat laten maken, ook staan er nog 2 pakken op mijn verlanglijstje… Daarna zijn we richting de Jing’An tempel gegaan. Een boeddhistische tempel tussen de wolkenkrabbers. Om vervolgens te gaan eten bij een restaurant waar we voor 68 RMB/8 euro een 7 “gangen”diner hebben gegeten. Tot op het moment dat we de rekening zagen waren we bang dat we toch meer zouden moeten betalen. Maar niets bleek minder waar, we kregen zelfs de 2 flessen cola die ze ergens vandaan hadden getoverd (want ze hadden geen soft drinks)gratis.
Aanstaande woensdag zijn we vrij i.v.m. het midherfstfeest/herfstfeest dat dan is. We gaan dan met een aantal richting Hangzhou, dat bekend staat om de natuurlijke en groen omgeving met het Westerlijke meer, tuinen, paviljoenen en pagodes . Ik ben benieuwd!
Zai Jian!
Veel liefs,
Renée
19 September 2010 - 20:49
Mama:
Ben zo benieuwd hoe je jas is geworden! Volgende keer op Skype maar even laten zien ;-)
Liefs, mama x x x -
19 September 2010 - 21:23
Suus:
Zo zo, dus nog lesgeven ook! Misschien wel leuk voor de afwisseling? Leuk om je verhalen te lezen...
Als ik terug kom, krijg je mijn maten ook door hoor ;-) Kus -
19 September 2010 - 21:24
Suus:
Ow, ja... vergeet je niet een foto van je jas te mailen?? Ik ben benieuwd! -
20 September 2010 - 08:33
Oma Mimi:
Wat een verassing wat leuk via Skype zag ik je jij In China zover niet te geloven .
Ik heb er om gelachen dat heb je gehoord natuurlijk ,heb de webcam opgezocht maar de beschrijving hoe het moet is weg,maar ik zie jou kei leuk .
Ik wil die jas ook graag zien via skype .een jas op maat gemaakt in China ,echt apart.
En de garnalen rauw eten jij maakt echt van alles mee ,en het is pas het begin,wat zal het zijn na 3 mnden en meer,te gek te gek ,geweldig.
Houdoeeeeee schat dikke kus van mij Oma -
20 September 2010 - 13:21
Nina:
hee!
mm hoe ga je al die kleding weer mee terug nemen mevrouw v liempt? heel veel plezier woensdag! geniet ervan en vooral veel foto's maken!
liefs -
22 September 2010 - 08:18
Dieter:
Haha Renée hoe vermakelijk! Ik zie jou straks op schiphol aankomen met laten we zeggen 4koffers? Dat gaat nog wat worden hoor. Maar ik ben er wel van overtuigd dat het allemaal super mooi is, dus ik zeg gewoon doen! Ik ben hier ook inkopen aan het doen alsof mijn leven ervan afhangt. Dus ik begrijp je wel. En wat je engelse tests betreft, pest die arme chinezen eens niet zo! Ze kunnen er ook niets aan doen, misschien moeten jullie een cursus chinees aanbieden aan de gasten ipv andersom ;)?!
XX -
27 September 2010 - 17:21
Koen:
Levende garnalen.. dat klinkt echt vies, maar de rest qua China klinkt echt geweldig. Kleding op maat laten maken lijkt me trouwens echt geweldig, al was het maar omdat je dan niet meer uren hoeft te winkelen (A). Hoe dan ook, leuk om te lezen hoe het met je gaat en veel plezier/succes e.d. nog!