Another week, Another story!
Door: reneevanliempt
Blijf op de hoogte en volg Renée
13 September 2010 | China, Shanghai
Er is weer een week voorbij, dus weer tijd voor een update!
Afgelopen maandag begonnen we weer met werken en kregen we meteen goed nieuws te horen: Namelijk dat we mee mogen op een 3 dagen durende reis! De reis zal gaan naar San Shan Islands, Taihu Lake en de Tongli watertown! We weten nog niet wanneer we gaan maar ergens in oktober zal de reis plaatsvinden. Dinsdag kregen we na een uur werken te horen dat we ons om moesten gaan omkleden omdat ze ons wilde filmen voor een Ramada promotie filmpje. Dus wij ons omkleden, komen we weer beneden, wordt ons medegedeeld dat we een “rest” konden nemen in het businesscenter. Waar we vervolgens een half uur konden wachten tot we werden gehaald en er het één en ander over het filmpje werd uitgelegd. De bedoeling was dat ik als gast zou inchecken en Stefanie als gast zou uitchecken. Dan denk je o, dat duurt 10 minuten en klaar. Maar niets bleek minder waar te zijn. Alles moest vanuit 2/3 hoeken worden verfilmd, het aankomen lopen, het binnen komen lopen, het in ontvangst nemen van de sleutel, het lopen naar de lift, het instappen van de lift, het uitstappen van de lift, het lopen door de gang, het openen van de deur, het binnenstappen van de kamer etc. Al met al waren we weer dik anderhalf uur zoet, en daarna konden we weer omkleden om te gaan werken. Totdat een paar uur later de Front Office Manager Alex kwam verkondigen dat we weer konden omkleden voor het filmpje, dit keer moesten we als gast met hem praten en ook dat werd van alle hoeken gefilmd. Uiteindelijk was dit een zeer bijzondere werkdag. Verder hebben we te horen gekregen dat we a.s. woensdag met het management mee mogen op bezoek naar een verzorgingstehuis, om daar mooncakes uit te delen. Ben benieuwd! En heb ik afgesproken om woensdag 22 september samen met een collega, Charlie naar de expo te gaan. We hebben ook op maandag onze eigen check in code gekregen, dus vanaf maandag check ik mensen zelf in. Het eten in de staffcanteen was deze week trouwens best te eten. Zo hadden ze woensdag aardappelen, donderdag kipschnitzels en scrambledeggs met tomaat en vrijdag vis met bloemkool. Best prima. Zaterdag heb ik eindelijk mijn eerst Starbucks op! Voor de kenners, ik was echt super blij! Daarna hadden we ’s middags afgesproken in de Franse wijk van Shanghai. We hebben daar een drankje gedronken en wat rondgelopen. ’s Avonds wilden we gaan eten in een hotpot restaurant. Dus toen we er eindelijk eentje hadden gevonden werd ons medegedeeld dat ze alleen plaats hadden in een private room oftewel 2500 RMB oftewel ongeveer 300 euro charge. Daar waren wij het niet echt mee eens en toen zeiden ze dat we een halfuurtje konden wachten en dan zouden ze ons bellen als er plek was. Dus wij uiteindelijk zonder een telefoontje te hebben gehad maar naar het restaurant gelopen. Kregen we toch een private room maar dan zonder de 2500 RMB. Na het eten zijn we naar club sky gegaan, wederom €12,50 voor een hele avond onbeperkt drinken. Maar als je zoveel kunt drinken voor zo weinig geld, dan moet je je op een gegeven moment richting de toiletten gaan begeven. Dus toen ik naar de toiletten ging en een Chinees meisje dat heel erg nodig naar de wc moest voorliet gaan, had dat als resultaat dat ik daarna met dat Chinese meisje mee naar haar vrienden moest. Die een private table hadden en heb ik vervolgens met hun whiskey zitten drinken (wat een straf). Daarna kwamen Jelmer en Stefanie mij zoeken en werden we door een andere Chinees uitgenodigd om mee te gaan naar de private bar (apart gedeelte) waar we met andere Chinezen hebben zitten drinken. Uiteindelijk was het een zeer geslaagd avondje en was ik blij dat ik in bed lag. Zondag zijn Anna, Stefanie en ik naar de Element Fresh gegaan, om daar te ontbijten. Heerlijke pancakes met aardbeien!! Daarna zijn we met de anderen naar de Taylor Market gegaan, waar ik een zeer mooie jas op maat heb laten maken. Naja, dat hoop ik, maar dat horen jullie volgende week wel!
Heel veel Liefs, Zai jian
Renée
13 September 2010 - 06:12
Mama:
Avontuur na avontuur; je leven in Shanghai is beslist niet saai. ;-)
Geniet ervan!
Liefs,
mama -
13 September 2010 - 08:57
Oma Mimi:
Hai hier ben je weer wat een belevenissen ,zelfs op de film ,je wordt daar ondekt willen je dadelijk niet meer kwijt.
Gewoon geweldig wat ik allemaal lees ,een avontuur van de bovenste plank . Jammer dat het zo ver is ik kwam een keer, wilde samen daar met je een dagje op stap .
Geniet er van zoveel je kan ,liefs -
13 September 2010 - 09:29
Renée:
Leuk verhaal weer zusje, en eindelijk je starbucks op! Nu minimaal 1x in de week nuttigen hé!
spreek je
vanavond wel op skype!
xx -
13 September 2010 - 09:29
Robin:
Haha je zit zo in mn head dat ik jouw naam tikte! -
13 September 2010 - 11:00
Marloes Linde:
Hey Renee!
Nou dat eten in jullie stafcanteen klinkt een stuk beter als bij ons. Af en toe komen we daar binnenlopen en krijgen we spontaan kotsneigingen hahaha! Echt heel erg! Maar zo te lezen vermaak je je daar PRIMA! :D
Heel veel plezier bij de expo!
X vanuit Thailand -
15 September 2010 - 03:26
Nina:
GEFELICITEEERD:d je 1e starbucks is eindelijk binnen;) wat zal jij gelukkig zijn geweest! wat gaaf dat filmpje zeg! waar kunnen we het bekijken;)?
liefs -
15 September 2010 - 18:46
Suus:
Hi zus,
Lachen zeg, zo'n filmpje! Komt ie op internet ofzo?
Groetjes uit Sint Maarten!
Kus -
17 September 2010 - 16:26
Iris:
Wauw Reneetje klinkt echt superleuk allemaal :D Je hebt het goed naar je zin denk ik zo!! Leuk om te lezen :)
Dikke kus,
Ier -
18 September 2010 - 11:42
Jessica:
Sorry, ik vergeet steeds te laten weten als ik je verhaal lees. Ga erop letten!
Maar wat een avontuur. China is alles behalve saai! Wordt straks nog afkicken voor jou hier in Nederland.
Heel veel plezier nog! En fijn om te horen dat je het naar je zin hebt.
xx