Werk en fun! - Reisverslag uit Shanghai, China van Renée Liempt - WaarBenJij.nu Werk en fun! - Reisverslag uit Shanghai, China van Renée Liempt - WaarBenJij.nu

Werk en fun!

Door: reneevanliempt

Blijf op de hoogte en volg Renée

05 September 2010 | China, Shanghai

Ni Hao,
Heel erg bedankt voor alle reacties en berichtjes! Heb weer het één en ander meegemaakt sinds dinsdag dus hieronder een verslag!
Woensdag begon de shift om 3 uur, dus waren wij daar om iets voor drie. Toen was het wachten op Steven , die 35 minuten later aan kwam kakken. Toen hij er was heeft hij het computersysteem nog een keer uitgelegd en daarna gingen we achter de Front Office helpen met het inchecken van gasten. Zo mochten wij het papierwerk van de buitenlandse gasten invullen, een kopie van hun paspoort en credit card maken en vervolgens de gegevens invoeren in de computer. Het is opvallend hoeveel hier nog met de hand gedaan worden, wat niet erg efficiënt is en veel tijd in beslag neemt. Zo moet je voor elke gast een papiertje invullen wat eigenlijk inhoudt, zijn of haar paspoortgegevens overschrijven om ze vervolgens, (wanneer de gast is ingecheckt en het rustig is) in te voeren in de computer. Het was nog best druk, omdat het hotel een airport hotel is, ligt het bezettingspercentage meestal rond de 100%, woensdag was dat zelfs meer dan honderd procent waardoor er reserveringen gecanceled moesten worden. Deze maand draaien Stefanie en ik allebei de b-shift, die is van 15:00 tot 24:00. Dit is best lang en daar ik de hele tijd op hakken sta, wat niet echt een hobby van mij is, heb ik ook best last van mijn voeten. Nu hoop ik dat ik over 5 maanden zonder moeite lang op hakken kan lopen :).
Donderdag was eigenlijk hetzelfde, b shift en helpen met inchecken. Veel niet- Chinese gasten lopen automatisch naar mij of Stefanie toe als ze willen inchecken, meestal kijken ze dan al opgelucht dat ze iemand zien die engels kan. Helaas moeten wij ze dan teleurstellen daar wij nog niet zelf mensen in kunnen checken. Veel van die gasten maken graag een praatje met ons, wat wel gezellig is als het rustig is. Er komen hier vooral veel mensen uit Amerika, Scandinavië en Duitsers zien we ook veel. Ook hebben we al een paar Nederlanders gesignaleerd, wat altijd een gezellig praatje oplevert!
Vrijdag heb ik voor het eerst zelf mensen helemaal alleen ingecheckt! Ik snap alleen nog niet alles, zo weet ik nooit wanneer mensen een room upgrade krijgen, wat best wel vaak voorkomt, maar ja :P. Ook mocht ik in het guest service logboek schrijven wat Steven mij citeerde. Eigenlijk stelde het niets voor, elke dag schrijf je hetzelfde, of er iets speciaals met een kamer aan de hand is: no, of er jarige gasten waren: no, Daarna moest ik vijf gasten uitkiezen (uit het systeem) hun naam en kamernummer op schrijven en daar boven stond dan: Guest welcomed! Maar niet heus! Er wordt elke shift afgesloten met iets dat tijdens de shift gebeurd is. Ook dit was niet erg spectaculair, het ging over het feit dat de security een brandmelding kreeg, Steven daarheen was gegaan en dat het loos alarm bleek te zijn. Vervolgens had hij het alarm uitgezet. Terwijl ik zijn kromme Engels geciteerde zinnen opschreef, was hij zo vriendelijk om mij te verbeteren: It is smoke with a g!
Zaterdag ochtend vertrok ik rond elf uur richting yuyuan garden, waar we met de rest afgesproken hadden. Dus ik vanaf het hotel met de shuttlebus naar het vliegveld, vanaf daar met de metro richting het centrum. Aangekomen op west Nanjing road had de conciërge van het hotel mij aangeraden om de taxi te nemen, maar ik was meer dan een uur te vroeg, dus dacht ik, ik ga even lopen. Nou dat was nog best wel ver en het was snikheet. Opvallend was dat alle vrouwen hier met paraplu’s lopen om maar niet bruin te worden, terwijl bij mij het vestje netjes werd opgeborgen in mijn tas. Uiteindelijk kwam ik aan in yuyuan, een wijk dat bestaat uit allemaal gebouwen van vroeger, pagodeachtig. We zijn daar naar de tuinen geweest, wat erg mooi is, maar veel van het zelfde. Roxy, Stefanie en Anna hebben zich daar nog in traditionele kleding gehesen waarna er een foto van hun werd gemaakt (door ons en wel 20 chinezen, als het er niet meer waren!). Hierna waren we op een terrasje gaan zitten om vervolgens naar Pudong te gaan en daar zijn we naar de cloud 9 in de Jin Mao toren (op de 87e verdieping), wat voor een erg mooi uitzicht zorgde. Daarna zijn we met z’n elven gaan eten bij bananaleaf, wat erg lekker chinees eten was!
Vervolgens namen we de taxi naar een clubachtig iets genaamd de Paramount, wederom voor 100RMB (delen door 8,5 en je hebt het euro bedrag) ombeperkt drinken. Zondag zijn we met zn alle naar een andere fake market gegaan als vorige week. Deze was nog groter maar viel erg tegen, daarom hadden we besloten om naar de taylor market te gaan, waar allemaal kleermakers waren en waar je voor 40 euro een maat pak kunt krijgen. Voor 6o euro krijg je een opmaat gemaakte winterjas, dus wanneer de studiefinanciering binnen is, weten jullie mij te vinden! Het weekend hebben we afgesloten bij een erg goede Italiaan, om vervolgens met de metro naar het hotel terug te keren. Bij een bepaalde halte moest iedereen uitstappen, dus dat deden wij braaf om vervolgens op de volgende metro te wachten. Gelukkig kwam er een mevrouw naar ons toe die zei dat de metro vanaf dat punt niet meer verder reed. Daar dat blijkbaar in het chinees werd omgeroepen, hadden wij waarschijnlijk zonder die mevrouw nog wel een tijdje op de metro staan wachten. Dus wij naar boven om de taxi te pakken, was het daar een drukste van jewelste! Uiteindelijk hadden we een taxi gevonden en zijn we met die mevrouw die ons geholpen had naar het vliegveld gereden om vervolgens de shuttle bus naar het hotel te nemen.
Veel Liefs, Zai Jian

Renée

• 05 September 2010 - 18:17

Stefanie:

Sounds nice! Wou dat ik er ook bij was! haha grapje!!! Nee, echt een leuk verhaal! Zal ook eens opschieten met die van mij! (a)
    Kus!!!

• 05 September 2010 - 18:55

Mama:

Op de 87e verdieping en dat voor iemand die het niet zo op hoogte heeft. Knap hoor!
    En wat een aardige mevrouw ;-)
    Succes komende week met het inchecken van gasten.

Liefs, Zai Jian
    Mam

• 05 September 2010 - 19:59

Rianne:

87e verdieping?! Ik was gister op de 26e en dat is hier al hoog haha. Volgens mij heb jij het daar prima naar je zin als ik het zo lees! Geniet er van en we skypen snel een keertje, kusxx

• 06 September 2010 - 00:10

Nina:

hee!

heb eigenlijk alles al gehoord via skype, maar toch leuk om te lezen!

liefs

• 06 September 2010 - 07:09

Dieter:

AAAh het klinkt echt zo ontzettend vet!! :D Ik ben erg benieuwd naar je volgende verhaal en hoe het verder verloopt met het verhaal Renee en hakken! Haha kan ik me nauwelijks voorstellen dat jij het zolang volhoud op die helse dingen..

XX

• 06 September 2010 - 07:48

Suus:

Dag zus!

Leuk om je verhalen te lezen!!!
    Waar ga je de foto's nou plaatsen??
    Kus

• 06 September 2010 - 10:11

Oma :

Hallo schat ,
    Wat een belevenis 87ste verdieping mooi en ook heel spannend denk ik .
    En die hoge hakken je steekt nu helemaal boven alles uit ,kijken niet langs je heen .
    Geweldig wat ik allemaal lees ,en een foto waar je in je uniform op staat kijk er naar uit .
    Heel veel liefs en dikke kus en knuf Oma Mimi

• 06 September 2010 - 11:13

Kirsten:

Hee meisje!
    Wat vet dat je op de 87ste verdieping bent geweest! Zal wel mooi uitzicht zijn geweest! Zo te horen is het allemaal super goedkoop en ben dus fcking jaloers! Nou geniet er van en succes met je 9uur lange shifts op hakjes! Het ga je goed!;)
    xxx

• 07 September 2010 - 09:01

Annemieke Borghstijn:

Ha Renée

Wat fijn dat jullie naast hard werken, ook gezellige uitstapjes kunnen maken in het weekend. Het is wel heel bijzonder daar in Shanghai!! Geniet ervan!! Ik vind het wel fijn dat ik naast het verhaal van Stefanie, jouw verhaal over de gebeurtenissen kan lezen. Zo heb ik een compleet overzicht en hoef ik niets te missen!

Heel veel succes met alles!

Annemieke, mama van Stefanie

• 08 September 2010 - 09:14

Robin:

Heel leuk beschreven weer hoor. En inderdaad, dan kun je na 5 maanden standaard wel op hakken lopen! Ik zit nu in de trein richting a'dam om van onze suus ascheid te nemen. Not leuk! Maar, ik heb skype, dus ik kan jullie allebei in de gaten houden!

love you!

• 09 September 2010 - 09:56

Carmen:

Hee poepske!
    Fijn om die verhalen van je te lezen :) Toch net of ik heel veel van je hoor! Hihi! Ben blij dat je het wel naar je zin hebt! En dat alles (na omstandigheden) goed is gegaan. Ik verheug me op je volgende verhaal! Have fun, madame!
    Loveyou!(L)